Home

Een op drie Lowlandsbezoekers moet aan de mobiel

Een op drie Lowlandsbezoekers moet aan de mobiel 31 juli 2009.  De acceptatiegraad voor applicaties komt elk jaar hoger te liggen. Ook de evenementen groeien in dat opzicht mee met het mobiele internetgebruik. De nieuwe Lowlands-applicatie richt zich vooral op de massa. Dit jaar is het streven een op de drie mensen mobiel over het festivalterrein te laten leiden.

Het eerste jaar, in 2006, werd de applicatie door 15 procent van de bezoekers gedownload. Het tweede jaar ging 20 procent overstag. De afgelopen keer hoopte Thomas Engel, oprichter van The Saints, die de applicatie oplevert, uit te komen op 25 procent. Achteraf bleek 26 procent van de bezoekers het programmaatje te hebben gedownload. Dit jaar moet het aantal mobiele festivalgidsgebruikers op Lowlands weer omhoog, het streven is om een dekking van 30 procent te halen.

In de nieuwe applicatie is er de buddyfinder bijgekomen, een communicatielaag waarbij festivalbezoekers in een sociale context met hun vrienden kunnen communiceren. Gebruikers kunnen een kanaal aanmaken en hiervoor andere vrienden uitnodigen om mee te chatten. Het is een soort van status update van 140 tekens, in lijn met Twitter. De gebruiker moet zichzelf handmatig op de juiste locatie op de kaart plaatsen. "Het contact houden met je vrienden via een applicatie op Lowlands betekent dat de applicatie van informatief verschuift naar communicatief en dus een veel intensievere en langere levensduur heeft", aldus Engel.

Breed publiek
"Het Lowlands-publiek beslaat een brede groep, waarbij niet iedereen een iPhone heeft of een smartphone", laat Engel weten. Van beginnende muziekliefhebbers van 15 jaar tot krasse knarren die de leeftijd van 45 hebben bereikt en misschien nog net het overlijden van Jimmy Hendrix bewust hebben meegemaakt. Engel vervolgt: "Dus je moet een keuze maken. Zet je in op den happy few, of wil je iedereen bedienen? Het was uiteindelijk de keuze van de opdrachtgever om voor de massa te gaan."

Eerder liet Engel nog weten een lokatie-laag in de applicatie voor Lowlands toe te willen voegen. Gebruikers die in de nacht tussen de andere duizenden festivalbezoekers hun tent proberen terug te vinden, of wellicht hun vrienden die ergens anders op het terrein ronddwalen, zouden hier bij gebaat kunnen zijn. Wellicht is dit iets voor volgend jaar.

Functionaliteiten
De applicatie, die vrijdag opgeleverd wordt, kent verder dezelfde functionaliteiten als vorig jaar. Met name het programmaoverzicht in de applicatie wordt veel gebruikt. De gebruiker kan zijn eigen muziekprogramma samenstellen dat vervolgens met een aparte kleur wordt weergegeven in het blokkenschema. Maar ook de ringtones waren vorig jaar in trek.

Naast de ringtones en het blokkenschema toont de applicatie een plattegrond en de biografieën van artiesten. ook is er een instant update feature. Hiermee kan de organisatie wijzigingen doorgeven. Bijvoorbeeld wanneer er slecht weer aankomt, maar ook veranderingen in het programma.

Android en iPhone
Dit jaar is er, in tegenstelling tot vorig jaar, ook een applicatie voor de iPhone en Android-toestellen. Al moet de applicatie nog door Apple goedgekeurd worden. Mensen die de applicatie willen downloaden, kunnen vanaf vrijdag LOWMAP sms'en naar 3010.

Lowlands is ook het moment voor 3voor12. Eerder werd als test op Pinkpop co-creation ingezet voor concertregistratie. Tijdens het festival in Biddinghuizen is er het streven om met behulp van het publiek, in samenwerking met Mobypicture, meerdere concerten te registreren.

Mensen filmen al bij concerten. Film en geluid is duur, dus waarom niet de al bestaande beelden samenvoegen, moet 3VOOR12 hebben gedacht. Uit al het verzamelde materiaal moet uiteindelijk een concertregistratie komen. Film It Yourself (FIY) is de Do It Yourself-variant van concertregistratie waarmee 3VOOR12 de komende maanden experimenteert.

Bron: Emerce

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat